Blodpudding med potatissallad

30 min
4
Blodpudding med potatissallad
Foto: TV4
Från Mitt kök

Blodpudding med potatissallad, knaperstekt sidfläsk och fikonchutney med lingon.

Se fler recept från

Mitt kök


26 februari 2013
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 600 g blodpudding

Smaksatt fikonchutney

  • 3 msk fikonchutney
  • 1 dl frysta lingon
  • 2 msk honung
  • Kryddnejlika
  • Några lagerblad

Potatissallad

  • 1 bit rökt sidfläsk
  • ca 15 st små potatisar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 purjolök, tunt skivad
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Börja med att koka potatis.
  2. Skär sidfläsket i bitar och stek det krispigt. Lägg bitarna åt sedan men spara fettet i pannan.
  3. Skär blodpuddingen i skivor som du vill ha den.
  4. Stek den krispig på båda sidor i smör i het panna.
  5. Smaksatt fikonchutney
    Häll honung och fikonchutney i en kastrull, koka upp och tillsätt lingonen.
  6. Blanda ner lite mortlad kryddnejlika och några smulade lagerblad, efter smak. Låt koka ihop tills du får en simmig och tjock konsistens.
  7. Potatissallad
    Skala och dela potatisen, blanda potatisbitarna med skivad purjolök, olja och vinäger.
  8. Vänd ner det krispiga sidfläsket.
  9. Servera blodpuddingen med potatissalladen bredvid och ringla fikon/lingonchutneyn ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept