Biff med grönpepparsås

Biff med grönpepparsås
Foto: TV4

Du behöver

Biff med grönpepparsås

  • 4 st biffar á 200 g
  • 300 g hari coverts
  • 8 st tomater
  • 2 st schalottenlök
  • 2-3 msk grönpeppar i lag
  • 1 tsk dijon
  • 4 dl kalvfond
  • 2-3 dl grädde
  • 2 msk congac
  • 0,5 dl olivolja
  • Salt
  • Socker

Gör så här

  1. Koka kalvfond enligt anvisningar på förpackningen, tillsätt redning för att göra konsistensen lite tjockare.
  2. Skär tomaterna i klyftor, ta bort skaftet. Lägg i en ugnsfastform, toppa med olivolja, salt och en gnutta socker. Baka sedan tomaterna långsamt i ugnen på 100 grader i ca 1 timme.
  3. Skölj grönpepparn under rinnande vatten i en sil så all lag försvinner. Hacka sedan pepparn grovt. Hacka löken fint och ta fram en kastrull för kokande saltat vatten där hari coverts ska blancheras.
  4. Stek biffarna i smör och olja, tillsätt congac och flambera genom att tända eld på spriten i stekpanna. Stäng av fläkten och skaka inte pannan för mycket. Rör den lätt medan det brinner så slocknar lågan när alkoholen brunnit bort. Lyft sedan ur stekpannan och låt vila på en tallrik eller skärbräda.
  5. Fräs lök och peppar i smör i samma stekpanna på medelvärme. Tillsätt kalvfonden till stekpannan och låt allt koka ihop. Avsluta med grädde och senap och låt koka samma till en önskad konsistens.
  6. Skär av kanterna på hari coverts och koka hastigt i vatten. Smaka av med salt och avsluta med att lägga ner köttbitarna i såsen och servera tillsammans med tomater och hari coverts.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept