Bibimbap på sushiris med zucchini

koket.se
Bibimbap på sushiris
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Bibimbap på sushiris med zucchini

13 ingredienser

Bibimbap, en koreansk lyxpyttipanna med biff, morot, salladslök, spenat och zucchini. Servera med en het koreansk chilisås.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g sushiris (eller liknande ris)
  • 3 msk sesamolja (+ mer till servering)
  • 1 morot (stor)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 zucchini
  • 200 g biff
  • 2 msk japansk soja
  • 150 g bladspenat
  • 120 g böngroddar (färska ej på burk)
  • 4 äggulor
  • rostade sesamfrön
  • 2 salladslökar
  • koreansk chilisås till servering, ex gochujang

Gör så här

  1. Börja med att skölja riset i kallt vatten tills vattnet blir klart. Koka sedan i vatten enligt anvisning.
  2. Skär alla grönsaker tunt och noga, zucchini, morot och lök.
  3. Hacka vitlöken fint och strimla biffen.
  4. Börja med att steka moroten i en fjärdedel av vitlöken och sesamolja. Stek hastigt på hög värme med lite salt och stek tills den fått lite färg. Lägg sedan upp i en separat skål.
  5. Fortsätt att steka zucchini i en fjärdedel av vitlöken och sesamolja. Stek hastigt på hög värme med lite salt och stek tills den fått lite färg. Lägg sedan upp i en separat skål.
  6. Sedan ska spenaten stekas i en fjärdedel av vitlöken och sesamolja. Stek hastigt på hög värme med lite salt. Lägg sedan upp i en separat skål.
  7. Avsluta med ska steka biffen i en fjärdedel av vitlöken, sesamolja och lite soya. Stek hastigt på hög värme med lite salt. Lägg sedan upp i en separat skål.
  8. Lägg upp portioner av maten, en klick med ris sedan små högar av de steka tillbehören runt om. Avsluta med en äggula på toppen, lite stimlad vårlök samt böngroddar.
  9. Servera tillsammandin bibimbap med starkt chilisås och rostade sesamfrön. Smaklig måltid!