Bakad torsk med örtig couscous

koket.se
Bakad torsk med örtig couscous
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Bakad torsk med örtig couscous

13 ingredienser

20 min

Ugnsbakad torsk toppad med tomater, rödlök och paprika. Serveras med smakrik couscous med mynta och basilika. God vardagsrätt med mycket smak.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g torsk utan skinn (i 4 bitar)
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 tomater
  • olivolja
  • salt
  • 1 citron
  • 2 dl couscous
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 citron, skalet av

Gör så här

  1. Värm ugnen till 220 grader.
  2. Lägg torsken i en ugnsform och salta den på båda sidor.
  3. Skiva tomat, lök och paprika i ringar och lägg ovanpå fisken. Toppa med fint hackad rosmarin, salt, olivolja och honung.
  4. Baka i ugnen på 220 grader, 10-15 minuter.
  5. Koka upp buljongen till couscousen i en kastrull, häll på couscousen, sätt på ett lock och dra åt sidan och låt stå i ca 5 minuter.
  6. Hacka örterna fint, blanda med citronzest. Blanda sedan med couscousen när den dragit åt sig alla vätska i kastrullen.
  7. Ta ut fisken och pressa över saften från en citron och eventuellt lite extra olivolja om ni vill ha mer sås.
  8. Servera fisken tillsammans med såsen som samlats i ugnsformen samt couscousen.