Bakad torsk med örtig couscous

20 min
4
Bakad torsk med örtig couscous
Foto: TV4
20 min
4

Du behöver

  • 600 g torsk utan skinn (i 4 bitar)
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 tomater
  • olivolja
  • salt
  • 1 citron
  • 2 dl couscous
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 citron, skalet av

Gör så här

  1. Värm ugnen till 220 grader.
  2. Lägg torsken i en ugnsform och salta den på båda sidor.
  3. Skiva tomat, lök och paprika i ringar och lägg ovanpå fisken. Toppa med fint hackad rosmarin, salt, olivolja och honung.
  4. Baka i ugnen på 220 grader, 10-15 minuter.
  5. Koka upp buljongen till couscousen i en kastrull, häll på couscousen, sätt på ett lock och dra åt sidan och låt stå i ca 5 minuter.
  6. Hacka örterna fint, blanda med citronzest. Blanda sedan med couscousen när den dragit åt sig alla vätska i kastrullen.
  7. Ta ut fisken och pressa över saften från en citron och eventuellt lite extra olivolja om ni vill ha mer sås.
  8. Servera fisken tillsammans med såsen som samlats i ugnsformen samt couscousen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept