Bagels med rökt lax och inlagd gurka

koket.se
Bagels med rökt lax och inlagd gurka
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Bagels med rökt lax och inlagd gurka

9 ingredienser

Bagels med klassiskt pålägg: tunna skivor av rökt lax och färskost smaksatt med peppparrot. Servera mackorna med gurka inlagd i hemgjord 1-2-3-lag.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 bagels
  • 200 g kallrökt lax
  • 200 g färskost
  • 10 cm färsk pepparrot

inlagd gurka

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 10 cm gurka
  • 0,5 dl plockad dill

Gör så här

Hyvla eller skär gurka mycket tunt.

  1. Lägg gurka och dill i en skål med lock.
  2. Blanda din 1-2-3-lag (ättika, socker och vatten). Rör om tills sockret har löst sig och slå inläggningslagen över gurkan och dillen.
  3. Finriv pepparrot och blanda ner efter smak i färskosten. Dela bageln på mitten och bre ut pepparrotsfärskost på båda sidor.
  4. Toppa med laxskivor och lägg på bagleslocket.
  5. Servera sedan med den inlagda gurkan.