Baconlindad köttfärslimpa med anjovis

koket.se
Baconlindad köttfärslimpa med anjovis
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Baconlindad köttfärslimpa med anjovis

12 ingredienser

Baconlindad köttfärslimpa på blandfärs med "tuffa smaker". Köttfärsen får god sälta och smak från anjovis och anjovisspad.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

  • 2 förp bacon
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 msk ansjovisspad
  • 4 ansjovisfiléer
  • 1 dl gräddmjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 500 g blandfärs
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk kryddpeppar, nymortlad
  • smör, till stekning
  • malen kryddpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken fint och fräs tills löken blivit mjuk tillsammans med kryddpeppar.
  2. Blötlägg ströbröd i gräddmjölk och ansjovisspad och låt stå ett par minuter. Tillsätt lökfräset, blandfärs samt salt och ägg och arbeta samman till en smet, men försök att inte överarbeta färsen för då kommer köttfärslimpan bli kompakt.
  3. Använd en brödform, gör ett "stopp" av aluminumfolie om det behövs. Varva baconskivor omlott med ett överhäng på 10 cm på kanterna. Lägg i färsen och tryck ut till jämnt lager. Täck färsen med bacon överhänget så att hela är inslagen i bacon.
  4. Baka sedan i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Om baconet får för mycket färg utan att färsen är klar, täck formen med aluminiumfolie.
  5. Spara vätskan som samlats i formen och gör sås tillsammans med grädde i en kastrull. Servera din köttfärslimpa med potatisstomp och rårörda lingon.