Ängamat

25 min
4
Ängamat
Foto: TV4
25 min
4

Du behöver

  • 0,5 blomkålshuvud, små buketter
  • 3 morötter, grovt skivade
  • 4 vårlökar, klyftade
  • 1 ask sockerärtor, halverade
  • 1 knippe grön sparris, grovt skivade
  • 3 dl vatten
  • 4 dl grädde
  • 1 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 1 litet knippe dragon, finskuren
  • 0,5 citron, saften
  • Salt

Gör så här

  1. Koka vårlöken och morötterna lätt i vatten, i en kastrull.
  2. Tillsätt blomkålen och låt koka någon minut till.
  3. Lägg i sparrisen. Häll på grädden.
  4. Vispa resterande 1 dl grädde slätt tillsammans med äggulorna i en skål.
  5. Tillsätt sockerärtorna i kastrullen och häll sedan i ägguleredningen.
  6. Rör runt och dra av kastrullen från värmen efter första bubblan.
  7. Smaksätt med dragon, salt och citronsaft.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept