Äggcocotte med chorizo och chili

Äggcocotte med chorizo och chili
Foto: TV4
Från Mitt kök

Krämig äggrätt med chorizo, paprika och chili som passar perfekt till påsk. Jättegott att doppa frasiga krutonger i. Passar lika bra som förrätt eller som inslag på buffén.

30 mars 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 ägg
  • 100 g färsk chorizo
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 0,5 röd chili
  • 1 tsk honung
  • 0,5 tsk färsk rosmarin, hackad
  • 3 msk vatten
  • finriven parmesanost
  • olivolja

Krutonger

  • vitt bröd
  • olja
  • smör

Gör så här

  1. Finhacka lök, paprika och chili.
  2. Skrapa chorizon ur fjälstret och mal ner med kniv till en färs. Fräs tillsammans med grönsakerna i en stekpanna. Krydda med finhackad rosmarin. Tillsätt honung och vatten och låt koka ihop.
  3. Lägg chorizoröran i botten på cocotteformarna. Knäck ägg över röran, med äggulan intakt. Toppa med lite chorizoröra vid sidan om äggulan. Avsluta med lite parmesanost på toppen.
  4. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
  5. Skär brödkrutonger i fingerstorlek och stek i olja och en klick smör.
  6. Servera med krutongerna att doppa i äggulan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept