Ugnsbakad kyckling med rosmarin

40 m
4
Ugnsbakad kyckling med rosmarin
Foto: TV4
Från Mitt kök

Ugnsstekt majskyckling som serveras med citronmarinerade grönsaker. Gott och smalt till vardags..

31 mars 2015
Visa mer
40 m
4

Du behöver

Kyckling

  • 1 hel majskyckling
  • 2 kingsolo-vitlökar
  • 1 knippe rosmarin
  • salt
  • olivolja

Citrongrönsaker

  • 1 morot
  • 0,5 blomkål
  • 1 broccoli
  • 0,5 purjolök
  • 1 citron, skalet
  • salt och svartpeppar
  • 1 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Dela kycklingen på längden. Snitta upp låret. Skiva vitlöken tunt. Stick in vitlök och rosmarin under skinnet. Salta och gnid in kycklingen med olivolja.
  2. Rosta i ugnen på 250 grader i ca 15 minuter. Sänk till 125 grader och baka ca 15 minuter till. Rekommendationen är att kycklingen har en innertemperatur på 82 grader vid benet. Ös gärna kycklingen under tiden.
  3. Citrongrönsaker
    Skala morötterna. Dela blomkål och broccoli i mindre bitar. Skiva purjolöken.
  4. Koka upp rikligt med saltat vatten. Koka först morötterna ca 1 minut. Lägg i blomkål och broccoli. Koka vidare 2 minuter. Avsluta med att lägga i purjolöken och koka ca 30 sekunder. Sila av vattnet.
  5. Smaka av grönsakerna med citronskal, salt och svartpeppar. Servera genast. Garnera med smörgåskrasse.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept