Stekta kycklingbröst med brynt hasselnötssmör

koket.se
Stekta kycklingbröst med brynt hasselnötssmör
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Stekta kycklingbröst med brynt hasselnötssmör

14 ingredienser

30 min

Stekta kycklingbröst som serveras med brynt smör smaksatt med hasselnötter och broccolisallad med citron. God vardagsrätt som smakar lyxigt.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kycklingbröst

  • 600 g kycklingbröst (med skinn)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl färsk timjan
  • olivolja, att steka i
  • smör, att steka i
  • peppar
  • salt

Broccoli

  • 600 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron, skal
  • vatten, iskallt

Brynt hasselnötsmör

  • 100 g smör
  • 100 g hasselnötter, skållade

Garnering

  • 0,5 ask krasse

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingen på båda sidor och bryn på medelvärme runt om. Baka klart i ugn på 100 grader till 65-72 grader i innertemperatur beroende på, ca 30 minuter. Låt vila ca 5 minuter och skiva upp innan servering.
  2. Plocka bort buketterna från stammen. Skiva stammen tunt på mandolin och lägg i kallt iskallt vatten och ställ i kylen. Koka broccolibuketterna i saltat vatten. Sila av vätskan. Blanda buketterna och broccolistammen med olivolja och citron innan servering.
  3. Bryn smöret, på medelvärme och hacka nötterna. Tillsätt nötterna när smöret börjar bli ljusbrunt och doftar nötigt. Servera och toppa med klippt smörgåskrasse.