Sotad lax med palsternacka i brynt sojasmör

30 m
4
Sotad lax med palsternacka i brynt sojasmör
Foto: TV4
Från Mitt kök

Snabbhalstrad lax serveras med kokt palsternacka, brynt sojasmör och avokadokräm.

24 mars 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Lax

  • 600 g rå färsk la
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt

Palsternacka i brynt sojasmör

  • 600 g palsternacka
  • 100 g smör
  • 4 msk soja

Avokadoröra

  • 4 avokado
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk limesaft
  • 0,5 röd chili, finhackad
  • 4 msk hackad koriander
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • 100 g rostade cashewnötter
  • några blad koriander

Gör så här

  1. Dela laxen i mindre bitar. Gnid in fisken i salt och socker. Låt stå medans du lagar till palsternackan och avokadoröran. Torka sedan med papper och sota snabbt i stekpanna ca 1 minut på var sida. Servera direkt.
  2. Skala palsternacka och dela ev. i mindre bitar. Koka mjuka i saltat vatten. Kyl ner. Bryn smöret och tillsätt soja. Värm palsternacka ordentligt i smöret innan servering.
  3. Skala, kärna ur och mosa avokadon. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept