Pasta med gruyère och krispig grönkål

koket.se
Pasta med gruyère och krispig grönkål
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Pasta med gruyère och krispig grönkål

13 ingredienser

15 m

Enkel men lyxig pastasås på gruyèreost, grönkål, vitt vin och grädde. Toppa med friterad grönkål och riven gruyère.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g farfalle

Sås

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl vitt vin
  • 300 g grönkål
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl grottlagrad gruyèreost, riven
  • salt
  • svartpeppar

Friterad grönkål

  • 100 g grönkål
  • 1-2 dl matolja

Garnering

  • gruyèreost, riven

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Sås

  1. Skiva vitlök och vitlök. Skär bort grönsaksbladen från stjälkarna. Fräs allt i olivolja.
  2. Slå på vinet och låt koka in helt. Slå på grädde och koka ihop. Smält i osten precis innan servering och blanda ihop med pastan och smaka av med salt och svartpeppar.

Friterad grönkål

  1. Hetta upp oljan. Skär bort grönkålsbladen från stjälkarna. Fritera i stekpanna på ca 160 grader tills
  2. grönkålen blir krispig. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och servera.