Panerad torsk med dijonmajonnäs och gröna grönsaker

koket.se
Panerad torsk med dijonmajonnäs och gröna grönsaker
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Panerad torsk med dijonmajonnäs och gröna grönsaker

19 ingredienser

30 m

Frasig torsk panerad i pankoströbröd serveras med lättkokta grönsaker och majonnäs med sting.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Torsk

  • 4 fina bitar torskrygg (à 150 g)
  • salt
  • peppar
  • 2 ägg
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • matolja och smör till stekning

Dijonmajonnäs

  • 2 äggulor
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 2-3 dl matolja
  • salt

Gröna grönsaker

  • 1 broccoli
  • 200 g sockerärtor
  • 200 g gröna vaxbönor
  • 0,5 citron, skalet
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Servering

  • 1 ask krasse

Gör så här

Torsk

  1. Salta och peppra fisken. Vispa äggen. Panera fisken i ägg och sedan panko. Stek gyllenbruna i oljan. Tillsätt smöret mot slutet av stekningen. Servera genast.

Dijonmajonnäs

  1. Vispa äggulor, vinäger och senap ordentligt. Vispa i matoljan försiktigt i jämn stråle. Smaka av med salt.

Grönsaker

  1. Dela ner broccolin i mindre bitar. Koka grönsakerna snabbt i saltat vatten, ca 30-60 sekunder. Sila bort vätskan och blanda upp med citronskal, salt, peppar och olivolja. Servera direkt.
  2. Garnera gärna med smörgåskrasse