Kycklinglår i sötsur dillsås

30 m
4
Kycklinglår i sötsur dillsås
Foto: TV4
Från Mitt kök

Kycklinggryta med sötsur dillsås serveras med tunt skivade morötter och rädisor samt kokt potatis.

20 april 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • salt, peppar och smör, till stekning
  • kokt potatis, till servering
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 3 dl grädde
  • 1 lagerblad
  • 1 msk ättika
  • 2 msk socker
  • 2 dl grovhackad dill

Morotssallad

  • 2 stora morötter
  • 1 rödlök
  • 8 rädisor
  • 1 näve babyspenat
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • ett gäng dillvippor

Gör så här

  1. Putsa kycklingen och dela i mindre bitar. Salta och peppra och bryn i smöret. Skiva och fräs med löken mot slutet.
  2. Slå på buljong, grädde och lagerblad. Låt koka ihop och avsluta med ättika och socker. Smaka av med salt. Lägg i dillen precis innan servering.
  3. Skiva morötter, rödlök och rädisor tunt på mandolin. Blanda upp med övriga ingredienser. Fördela salladen över kycklingen. Garnera gärna med dill.
  4. Servera gärna rätten med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept