Kycklinglår i dijongräddsås

30 min
4
Kycklinglår i dijongräddsås
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Kyckling

  • 600 g urbenat kycklinglår, gärna med skinn
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 3 dl grädde
  • 2-3 msk dijonsenap
  • 1 dl persilja, hackad
  • salt och svartpeppar

Spetskål

  • 600 g spetskål
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippe timjan
  • salt

Äpple

  • 1-2 röda svenska syrliga äpplen

Gör så här

  1. Bryn kycklingen i smöret på båda sidorna. Lägg i lök och vitlök. Slå på vin och låt koka in. Slå på buljong och grädde och låt koka upp. Avsluta med dijonsenap och persilja. Smaka av med salt.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Dela kålen i klyftor och blanda med olivolja och timjan. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 15-20 minuter.
  3. Skiva äpplena på mandolin precis innan servering och garnera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept