600 g kycklinglår, urbenat kycklinglår, gärna med skinn
2 msk smör, till stekning
1 gul lök, skivad
2 klyftor vitlök, skivade
1 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
3 dl grädde
2-3 msk dijonsenap
1 dl persilja, hackad
salt
svartpeppar
Spetskål
600 g spetskål
2 msk olivolja
1 knippe färsk timjan
salt
Äpple
1-2 syrliga äpplen (röda svenska)
Gör så här
Bryn kycklingen i smöret på båda sidorna. Lägg i lök och vitlök. Slå på vin och låt koka in. Slå på buljong och grädde och låt koka upp. Avsluta med dijonsenap och persilja. Smaka av med salt.
Sätt ugnen på 250 grader. Dela kålen i klyftor och blanda med olivolja och timjan. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 15-20 minuter.
Skiva äpplena på mandolin precis innan servering och garnera.