Kycklinglår i dijongräddsås

koket.se
Kycklinglår i dijongräddsås
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Kycklinglår i dijongräddsås

16 ingredienser

30 min

Möra kycklinglår kokas i gräddig dijonsås och serveras med ugnsrostad spetskål och tunt skivat äpple.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 600 g kycklinglår, urbenat kycklinglår, gärna med skinn
  • 2 msk smör, till stekning
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 3 dl grädde
  • 2-3 msk dijonsenap
  • 1 dl persilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Spetskål

  • 600 g spetskål
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippe färsk timjan
  • salt

Äpple

  • 1-2 syrliga äpplen (röda svenska)

Gör så här

  1. Bryn kycklingen i smöret på båda sidorna. Lägg i lök och vitlök. Slå på vin och låt koka in. Slå på buljong och grädde och låt koka upp. Avsluta med dijonsenap och persilja. Smaka av med salt.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Dela kålen i klyftor och blanda med olivolja och timjan. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 15-20 minuter.
  3. Skiva äpplena på mandolin precis innan servering och garnera.