Kryddiga köttbullar med couscous och limeyoghurt

25 min
4
Kryddiga köttbullar med couscous och limeyoghurt
Foto: TV4
Från Mitt kök

Köttbullar i en ny, kryddigare tappning. Servera med couscous och syrlig limeyoghurt. Perfekt vardagsmiddag!

2 februari 2015
Visa mer
25 min
4

Du behöver

Köttbullar

  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk malen fänkål
  • 1 tsk malen chilipulver
  • 2 krm malen kryddnejlika
  • några riv muskotnöt
  • salt och svartpeppar
  • smör, till stekning

Couscous

  • 2 dl couscous
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk olivolja
  • salt

Limeyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 lime, skal och saft
  • 1 tsk honung
  • salt

Garnering

  • 1 ask smörgåskrasse, klippt
  • 0,5 lime, nyrivet skal

Gör så här

  1. Köttbullar
    Blanda alla ingredienser rätt upp och ner. Låt stå ca 5-10 min och sätta sig. Rulla köttbullar och stek i lite för mycket smör.
  2. Couscous
    Lägg couscous i en form. Slå på kallt vatten, oljorna och salta. Plasta och låt stå ca 15- 20 minuter. Servera.
  3. Limeyoghurt
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept