Krämig pasta med tre sorters svamp

koket.se
Krämig pasta med tre sorters svamp
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Krämig pasta med tre sorters svamp

19 ingredienser

30 m

Pasta med krämig fetaostsås och svamp på tre vis; ugnsbakad portabello med vitlök och timjan, krispig ostronskivling och rå champinjon.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g tagliatelle eller papardelle

Sås

  • 2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 400 g fetaost
  • olivolja

Ugnsbakad portabello

  • 400 g portabellosvamp
  • 10 knippen timjan
  • 3 klyftor vitlök, tunt skivade
  • olivolja
  • salt

Krispig ostronskivling

  • 300 g ostronskivling
  • 2 msk matolja
  • 1 msk smör
  • salt

Råa champinjoner

  • 6-8 vita stenhårda champinjon

Garnering

  • körvel
  • citron, skal

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Skiva lök och vitlök. Svetta mjuk i olivolja. Slå på vin och grädde och låt koka några minuter. Mixa i blender med fetaost. Slå över pastan innan servering. Smaka ev. av med salt.
  3. Dela portabellosvampen i kvartar. Blanda med timjan, vitlök, olivolja och salt. Rosta i ugnen på 175 grader ca 15 minuter.
  4. Dela i ostronskivlingen mindre bitar. Stek krispig i olja. Tillsätt smöret mot slutet. Smaka av med salt och låt fettet dropp av på hushållspapper.
  5. Skiva champinjonerna tunt innan servering.
  6. Servera rätten och toppa med körvel och rivet citronskal.