Grillad hjärtsallad med gruyère, tomater och fläskkarré

30 min
4
Grillad hjärtsallad med gruyère, tomater och fläskkarré
Foto: TV4
Från Mitt kök

Fläskkarré och gemsallad grillas, serveras med gruyèrekräm och tomatsallad.

12 juli 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Hjärtsallad

  • 4 huvuden hjärt-/gemsallad
  • olivolja
  • vitlök
  • salt

Kräm på gruyère

  • 0,5 dl grädde
  • 150 g gruyère, riven
  • 1 ägg
  • 2 dl matolja
  • salt

Tomater

  • 400 g små tomater i olika färger
  • 1 rödlök
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 knippe basilika
  • 1 ask smörgåskrasse
  • salt och svartpeppar

Fläskkarré

  • 600 g fläskkarré på hel bit
  • salt
  • olivolja
  • vitlök

Servering

  • 100 g gruyère till garnering
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Grillad hjärtsallad
    Plocka bort dom främsta bladen och dela salladen på längden. Gnid in salladen med olivolja och vitlök. Grilla 1-2 minuter på båda sidorna. Salta innan servering.
  2. Kräm på gruyère
    Koka upp grädden och smält i osten. Häll över i en blender och mixa med ägget. Häll i oljan försiktigt och mixa tills det börjar bli krämigt. Smaka av med salt.
  3. Tomater
    Dela tomaterna i mindre bitar. Hacka löken. Smaka upp med vinäger, olivolja, salt och peppar. Blanda i örterna innan servering.
  4. Fläskkarré
    Dela köttet i 4 bitar. Gnid in köttet med olivolja och vitlök. Grilla ca 4-5 minuter på varje sida under lock till ca 65 grader i innertemp. Salta och låt vila 5 minuter innan servering.
  5. Servering
    Lägg salladen på tallrik och rippla över gruyèrekrämen. Riv över resterande ost. Dela köttet i bitar och toppa med tomaterna. Garnera med basilika
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept