Fläskfärsbullar med tomatsås

30 m
4
Fläskfärsbullar med tomatsås
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 chili
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk kapris
  • 2 lagerblad
  • 600 g krossade tomater
  • salt och svartpeppar

Fläskfärsbullar

  • 400 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk provencal (torr örtblandning)
  • 1 citron, skalet
  • salt och svartpeppar
  • smör, till bryning

Rostat surdegsbröd

  • 4 stora skivor surdegsbröd
  • för mycket olivolja till stekning

Garnering

  • 1 kruka basilika
  • 1 burk sardeller

Gör så här

  1. Tomatsås
    Hacka lök och vitlök. Kärna ur och skiva chilin. Fräs i olivolja. Slå på resterande ingredienser och låt koka ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Fläskfärsbullar
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt svälla 5 minuter. Forma bullar.
  3. Bryn snabbt i stekpanna med smör. Häll över tomatsåsen och koka klart ca 5 minuter.
  4. Stek surdegsbrödet i olivoljan och servera med köttbullarna, basilika och sardeller.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept