Syltsnittar med glasyr

Syltsnittar
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Syltsnittar med glasyr

8 ingredienser

30 min

Klassiska syltsnittar är jättegoda och enkla att göra. Kakorna toppas med hallonsylt och glasyr.

Ingredienser

Kakdeg

  • 125 g smör, rumstempererat
  • 70 g strösocker [0,75 dl]
  • 55 g ägg [1 st]
  • 210 g vetemjöl [3,5 dl]
  • 2 g hjorthornssalt [0,25 tsk]
  • 50 g hallonsylt [3-4 msk]

glasyr

  • 90 g florsocker [1,5 dl]
  • 25 g vatten [1 msk]

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa smör och strösocker lite lätt. Tillsätt ägget och sist i med mjölet utblandat med hjorthornssaltet, arbeta ihop till en smidig deg.
  3. Dela degen på tre och forma plåtlånga längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Gör en fördjupning i mitten av längden och fyll med hallonsylt.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15-17 minuter, eller tills längderna fått en fin färg. Blanda sedan
  6. ingredienserna till glasyren och ringla den på de varma längderna, låt glasyren stelna och dela
  7. kakorna i lagon breda bitar.