Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Syltsnittar med glasyr

30 min
Syltsnittar
Foto: TV4
30 min

Du behöver

Kakdeg

  • 125 g smör, rumstempererat
  • 70 g strösocker (0,75 dl)
  • 55 g ägg (1)
  • 210 g vetemjöl (3,5 dl)
  • 2 g hjorthornssalt (0,25 tsk)
  • 50 g hallonsylt (3-4 msk)

Glasyr

  • 90 g florsocker (1,5 dl)
  • 25 g vatten (1 msk)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa smör och strösocker lite lätt. Tillsätt ägget och sist i med mjölet utblandat med hjorthornssaltet, arbeta ihop till en smidig deg.
  3. Dela degen på tre och forma plåtlånga längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    Gör en fördjupning i mitten av längden och fyll med hallonsylt.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 15-17 minuter, eller tills längderna fått en fin färg. Blanda sedan
    ingredienserna till glasyren och ringla den på de varma längderna, låt glasyren stelna och dela
    kakorna i lagon breda bitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept