Saffranscupcakes med apelsinfrosting

Roy Fares Från Mitt kök
Saffranscupcakes med apelsinfrosting
Foto: TV4
Från Mitt kök

Ljuvliga saffransmuffins toppade med apelsinfrosting. Ett riktigt juligt bakverk som gör succé på fikabordet i december.

3 december 2014
Visa mer
13 st
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Muffins

  • 0,5 g saffran
  • 100 g mjölk, (1 dl)
  • 180 g vetemjöl, (3 dl)
  • 7 g bakpulver, (1,5 tsk)
  • 3 g vaniljsocker, (1 tsk)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 120 g osaltat smör, rumstempererat
  • 180 g strösocker, (2 dl)
  • 110 g ägg, (2) rumstempererade

Frosting

  • 60 g osaltat smör, rumstempererat
  • 200 g färskost
  • 360 g florsocker, (6 dl)
  • 1 apelsin

Gör så här

  1. Muffins
    Värm upp mjölken tillsammans med saffran och ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 170 grader och lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  4. Vispa smör och strösocker och blanda sedan i ett ägg i taget.
  5. Blanda i dom torra ingredienserna och lite i taget av saffransmjölken. Blanda till en slät och fin smet.
  6. Fyll formarna till knappt tre fjärdedelar med smet och grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.
  7. Frosting
    Vispa samman smör och färskost i en bunke, skrapa rent sidorna mellan varven. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa till en fluffig och fin frosting.
  8. Riv i apelsinzest och blanda väl.
  9. När muffinsen är kalla, spritsa eller smeta ut frostingen på varje cupcake. Pudra lite florsocker över och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept