Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Saffranscupcakes med apelsinfrosting

13 st
Saffranscupcakes med apelsinfrosting
Foto: TV4
Från Mitt kök
Jul

Ljuvliga saffransmuffins toppade med apelsinfrosting. Ett riktigt juligt bakverk som gör succé på fikabordet i december.

3 december 2014
Visa mer
13 st

Du behöver

Muffins

  • 0,5 g saffran
  • 100 g mjölk, (1 dl)
  • 180 g vetemjöl, (3 dl)
  • 7 g bakpulver, (1,5 tsk)
  • 3 g vaniljsocker, (1 tsk)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 120 g osaltat smör, rumstempererat
  • 180 g strösocker, (2 dl)
  • 110 g ägg, (2) rumstempererade

Frosting

  • 60 g osaltat smör, rumstempererat
  • 200 g färskost
  • 360 g florsocker, (6 dl)
  • 1 apelsin

Gör så här

  1. Muffins
    Värm upp mjölken tillsammans med saffran och ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 170 grader och lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  4. Vispa smör och strösocker och blanda sedan i ett ägg i taget.
  5. Blanda i dom torra ingredienserna och lite i taget av saffransmjölken. Blanda till en slät och fin smet.
  6. Fyll formarna till knappt tre fjärdedelar med smet och grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.
  7. Frosting
    Vispa samman smör och färskost i en bunke, skrapa rent sidorna mellan varven. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa till en fluffig och fin frosting.
  8. Riv i apelsinzest och blanda väl.
  9. När muffinsen är kalla, spritsa eller smeta ut frostingen på varje cupcake. Pudra lite florsocker över och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept