Saffranscupcakes med apelsinfrosting

koket.se
Saffranscupcakes med apelsinfrosting
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Saffranscupcakes med apelsinfrosting

13 ingredienser

Ljuvliga saffransmuffins toppade med apelsinfrosting. Ett riktigt juligt bakverk som gör succé på fikabordet i december.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken

Muffins

  • 0,5 g saffran
  • 100 g mjölk [1 dl]
  • 180 g vetemjöl [3 dl]
  • 7 g bakpulver [1,5 tsk]
  • 3 g vaniljsocker [1 tsk]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 120 g osaltat smör, rumstempererat
  • 180 g strösocker [2 dl]
  • 110 g ägg, rumsvarma [2 st]

Frosting

  • 60 g osaltat smör, rumstempererat
  • 200 g färskost
  • 360 g florsocker [6 dl]
  • 1 apelsin

Gör så här

Muffins

  1. Värm upp mjölken tillsammans med saffran och ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 170 grader och lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  4. Vispa smör och strösocker och blanda sedan i ett ägg i taget.
  5. Blanda i dom torra ingredienserna och lite i taget av saffransmjölken. Blanda till en slät och fin smet.
  6. Fyll formarna till knappt tre fjärdedelar med smet och grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.

Frosting

  1. Vispa samman smör och färskost i en bunke, skrapa rent sidorna mellan varven. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa till en fluffig och fin frosting.
  2. Riv i apelsinzest och blanda väl.
  3. När muffinsen är kalla, spritsa eller smeta ut frostingen på varje cupcake. Pudra lite florsocker över och servera.