Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Roy Fares frasiga våfflor med hallonparfait

8 - 9 våfflor
Roy Fares frasiga våfflor med hallonparfait
Foto: TV4
8 - 9 våfflor

Du behöver

Hallonparfait

  • 250 g crème fraiche
  • 250 g hallon, tinade
  • 90 g äggvita (3-4)
  • 160 g strösocker (2 dl)
  • 50 g vatten (0,5 dl)

Dekorering

  • färska hallon
  • florsocker

Våfflor

  • 120 g smält smör
  • 1 vaniljstång
  • 210 g vetemjöl (3,5 dl)
  • 25 g strösocker (2 msk)
  • 5 g bakpulver (1 tsk)
  • 110 g ägg (2)
  • 400 g mjölk (4 dl)
  • 1 citron, zest

Gör så här

  1. Hallonparfait
    Mosa hallonen lite med en gaffel i en bunke. Koka upp vatten och socker till 121 grader. När termometern visar 110 grader börjar du vispa äggvitorna till ett fast skum. När lagen når 121 grader häller du i den med en tunn stråle i bunken och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Vispa sedan på medelhastighet tills marängen har svalnat. Vänd i hallonen och sist crème fraiche. Häll upp allt i en form, plasta med plastfolie och stoppa in i frysen 2-3 timmar. Låt stå i rumstemperatur i 20 minuter innan servering.
  2. Våfflor
    Smält smöret i en kastrull, dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg i allt i det smälta smöret.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, blanda i ägg och lite av mjölken i taget med en visp. Blanda till en slät och fin våffelsmet. Sist blandar du i det smälta smöret och citronzest.
  4. Hetta upp våffeljärnet ordentligt, pensla på lite smör för dom första våfflorna. Häll på lagom med smet och grädda våfflorna 2-3 minuter. Servera med färska hallon och hallonparfait.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept