Nöt- och chokladmaränger

koket.se
choklad- och nötmaränger
Foto: tv4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Nöt- och chokladmaränger

4 ingredienser

1 h

Smarriga maränger smaksatta med hasselnötsmjöl och mörk choklad. Perfekta när du har några äggvitor över!

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner st
  • 100 g äggvita [3 st]
  • 220 g strösocker [2,5 dl]
  • 30 g hasselnötsmjöl [0,5 dl]
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 140 grader.
  2. Hacka chokladen och lägg i en bunke, smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad.
  3. Lägg äggvitorna tillsammans med strösockret i en metallbunke. Placera bunken över en kastrull med sjudande vatten. Vispa då och då tills smeten når en temperatur av 55-60 grader. Ta av bunken från det sjudande vattnet och vispa marängen ordentligt tills marängen är kall.
  4. Häll i hasselnötsmjöl och blanda runt försiktigt.
  5. Ringla på lite choklad och rör om ca 2 gånger så att marängen blir marmorerad. Klicka ut marängen med sked på en plåt med bakpapper.
  6. Grädda marängerna i ca 5 minuter och sänk temperaturen till 100 grader. Fortsätt grädda i ca 40-45 minuter, marängen skall fortfarande vara lite seg i mitten, förvara torrt.