Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Hasselnötskaka med nutella

1 h
10 - 12 bitar
Hasselnötskaka med nutella
Foto: TV4
Från Mitt kök

Roy Fares chokladpaj med hasselnötsfyllnig toppas med nutella och rostade hasselnötter. Behöver vi säga hur svår den är att motstå?

11 mars 2015
Visa mer
1 h
10 - 12 bitar

Du behöver

Chokladpajskal

  • 125 g smör
  • 120 g florsocker (2 dl)
  • 55 g ägg (1)
  • 25 g kakao (0,5 dl)
  • 240 g vetemjöl (4 dl)

Hasselnötsfyllning

  • 170 g hasselnötsmjöl
  • 120 g florsocker (2 dl)
  • 120 g smör, rumstempererat
  • 110 g ägg (2)
  • 30 g äggula (2)
  • 30 g vetemjöl (0,5 dl)

Topping

  • nutella
  • hasselnötter, rostade och grovhackade

Gör så här

  1. Chokladpajskal
    Arbeta samman alla ingredienser till en deg, plasta och låt vila i kylen 20 minuter.
  2. Kavla ut degen 3 mm tjock på ett mjölat bord och fodra en pajform med löstagbar 24 cm i diameter ända upp på kanterna. Skär av överflödig deg.
  3. Hasselnötsfyllning
    Sätt ugnen på 180 grader.
  4. Blanda hasselnötsmjöl, florsocker och smör i en bunke, tillsätt ett ägg i taget och avsluta med äggulorna. Sist har du i vetemjöl och blandar till en slät smet.
  5. Fyll formen med massan och fördela den jämnt.
  6. Grädda i 180 grader, 25–30 minuter. Ta ut och låt svalna. Stryk på ett tunt lager nutella och strö över rostade hasselnötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept