Roy Fares chokladpaj med hasselnötsfyllnig toppas med nutella och rostade hasselnötter. Behöver vi säga hur svår den är att motstå?
Se Roy Fares laga receptet
Ingredienser
10 - 12 bitar
Chokladpajskal
125 g smör
120 g florsocker [2 dl]
55 g ägg [1 st]
25 g kakao [0,5 dl]
240 g vetemjöl [4 dl]
Hasselnötsfyllning
170 g hasselnötsmjöl
120 g florsocker [2 dl]
120 g smör, rumstempererat
110 g ägg [2 st]
30 g äggula [2 st]
30 g vetemjöl [0,5 dl]
Topping
nutella
hasselnötter, rostade och grovhackade
Gör så här
Chokladpajskal
Arbeta samman alla ingredienser till en deg, plasta och låt vila i kylen 20 minuter.
Kavla ut degen 3 mm tjock på ett mjölat bord och fodra en pajform med löstagbar 24 cm i diameter ända upp på kanterna. Skär av överflödig deg.
Hasselnötsfyllning
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda hasselnötsmjöl, florsocker och smör i en bunke, tillsätt ett ägg i taget och avsluta med äggulorna. Sist har du i vetemjöl och blandar till en slät smet.
Fyll formen med massan och fördela den jämnt.
Grädda i 180 grader, 25–30 minuter. Ta ut och låt svalna. Stryk på ett tunt lager nutella och strö över rostade hasselnötter.