Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Glutenfri brownie med nutellafrosting

Glutenfri brownie med nutellafrosting
Foto: TV4
1 h

Du behöver

Brownie

  • 150 g osaltat smör
  • 250 g strösocker, (2,75 dl)
  • 70 g kakao, (1,5 dl)
  • 3 g salt, (0,5 tsk)
  • 3 g vaniljsocker, (1 tsk)
  • 110 g ägg, (2)
  • 70 g hasselnötsmjöl

Frosting

  • 150 g mörk choklad, 70 %
  • 250 g osaltat smör, rumstempererat
  • 150 g florsocker, (2,5 dl)
  • 10 g vaniljsocker, (1 msk)
  • 2 g salt, (0,25 tsk)
  • 100 g nutella, (1 dl)
  • 20 g hasselnötter, rostade och hackade

Gör så här

  1. Brownie: Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck botten med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och hasselnötsmjöl. Blanda försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med
    tills varje ägg har arbetats in.
  4. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt svalna. Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Vänd kakan upp och ner.
  5. Frosting: Hacka chokladen och smält försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur.
  6. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Tillsätt nutella samt choklad och vispa ordentligt. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite.
  7. Slå upp frostingen i en spritspåse med en vacker tyll. Skär kakan i mindre bitar och spritsa på ett mönster, toppa med rostade hackade hasselnötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept