Double chocolate cupcakes med havssalt

Roy Fares Från Mitt kök
Double chocolate cupcakes med havssalt
Foto: TV4
1 h
12 st
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Cupcakes

  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 180 g strösocker (2 dl)
  • 3 g bakpulver (0,5 tsk)
  • 5 g bikarbonat (1 tsk)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 3 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 60 g kakao (1,5 dl)
  • 55 g ägg (1)
  • 120 g vegetabilisk olja (1 dl + 2 msk)
  • 225 g hett vatten (2,25 dl)

Chokladfrosting

  • 200 g mörk choklad, 70 %
  • 300 g osaltat smör, rumstempererat
  • 150 g florsocker (2,5 dl)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 2 g salt (0,25 tsk)
  • ev flingsalt, att strö över

Gör så här

  1. Cupcakes
    Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke.
  3. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt lite i taget av hett vatten och blanda till en slät smet.
  4. Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt. Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter. Prova med sticka att cupcakesen är genomgräddade, låt svalna helt.
  5. Chokladfrosting
    Hacka choklad och smält försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur.
  6. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite.
  7. Spritsa frosting på varje cupcake och strö över flingsalt om du vill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept