Double chocolate cupcakes med havssalt

Roy Fares Från Mitt kök
Double chocolate cupcakes med havssalt
Foto: TV4
1 h
12 st
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Cupcakes

  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 180 g strösocker (2 dl)
  • 3 g bakpulver (0,5 tsk)
  • 5 g bikarbonat (1 tsk)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 3 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 60 g kakao (1,5 dl)
  • 55 g ägg (1)
  • 120 g vegetabilisk olja (1 dl + 2 msk)
  • 225 g hett vatten (2,25 dl)

Chokladfrosting

  • 200 g mörk choklad, 70 %
  • 300 g osaltat smör, rumstempererat
  • 150 g florsocker (2,5 dl)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 2 g salt (0,25 tsk)
  • ev flingsalt, att strö över

Gör så här

  1. Cupcakes
    Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke.
  3. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt lite i taget av hett vatten och blanda till en slät smet.
  4. Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt. Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter. Prova med sticka att cupcakesen är genomgräddade, låt svalna helt.
  5. Chokladfrosting
    Hacka choklad och smält försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur.
  6. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite.
  7. Spritsa frosting på varje cupcake och strö över flingsalt om du vill.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept