Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Cupcakes med dulce de leche

Cupcakes med dulce de leche
Foto: TV4
12

Du behöver

Cupcakes

  • 100 g vetemjöl, (1,75 dl)
  • 150 g strösocker, (1,75 dl)
  • 30 g kakao, (0,75 dl)
  • 7 g bakpulver, (1,5 tsk)
  • 4 g maizena majsstärkelse, (1 tsk)
  • 3 g salt, (0,5 tsk)
  • 10 g vaniljsocker, (1 msk)
  • 55 g ägg, (1)
  • 75 g mjölk, 3 %, (0,75 dl)
  • 45 g vegetabilisk olja, (0,5 dl)
  • 50 g varmt kaffe eller kokande vatten, (0,5 dl)

Dulce de leche-frosting

  • 100 g choklad, 70 %
  • 300 g osaltat smör, rumstempererat
  • 150 g florsocker, (2,5 dl)
  • 10 g vaniljsocker, (1 msk)
  • 2 g salt, (0,25 tsk)
  • 100 g dulce de leche, (1 dl)

Fyllning

  • dulce de leche

Dekoration

  • ev strössel

Gör så här

  1. Cupcakes
    Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg, mjölk och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott.
  3. Tillsätt lite i taget av kaffet och blanda tills det blir en tunn och slät smet.
  4. Lägg cupcakeformar i en muffinsplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till knappt tre fjärdedelar med smet och grädda mitt i ugnen i 16–17 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.
  5. Dulce de leche-frosting
    Hacka chokladen och smält försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur.
  6. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Tillsätt dulce de leche samt choklad och vispa ordentligt. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite.
  7. Gröp ur ett litet hål i varje cupcake. Fyll hålet med dulce de leche och spritsa frosting på varje cupcake och strö eventuellt över strössel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept