Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Coconut cupcakes

1 h
42 stycken minicupcakes
Coconut cupcakes
Foto: tv4
Från Mitt kök

Smarriga små cupcakes med smak av kokos. (Det bästa med små bakverk är att man kan äta många fler..).

Vill du göra stora cupcakes så räcker smeten till 13-14 st och då gräddar du dom i 19-20 minuter.

5 mars 2014
Visa mer
1 h
42 stycken minicupcakes

Du behöver

Småmuffins

  • 125 g mjölk, 3 % (1,25 dl)
  • 5 g vitvinsvinäger
  • 180 g vetemjöl (3 dl)
  • 4 g vaniljsocker (0,5 msk)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 3 g bakpulver (0,5 tsk)
  • 2 g bikarbonat (0,25 tsk)
  • 170 g osaltat smör, rumstempererat
  • 180 g strösocker (2 dl)
  • 165 g ägg (3)
  • 200 g kokosflingor

Frosting

  • 300 g färskost
  • 50 g osaltat smör, rumstempererat
  • 240 g florsocker (4 dl)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • ev 20 g malibulikör (2 msk)
  • 100 g kokosflingor, att strö över
  • färgat strössel

Gör så här

  1. Småmuffins
    Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda samman mjölk och vinäger i en liten skål. Sikta ner de torra ingredienserna i
    en bunke.
  3. Vispa smör och socker fluffigt i en annan bunke. Blanda ner 1 ägg i taget i smörblandningen.
  4. Rör ner de torra ingredienserna och mjölkblandningen i omgångar. Tillsätt kokosflingorna och blanda tills det blir en slät smet.
  5. Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter. Känn med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.
  6. Frosting
    Vispa färskost och smör fluffigt i en bunke. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa på maxhastighet tills det har blivit en krämig och fin frosting. Blanda eventuellt ner likören.
  7. Spritsa på frosting på varje cupcake och strö sedan över kokosflingor och strössel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept