Sätt ugnen på 180 grader, smörj en rund bakform 22 cm i diameter med smör på kanterna och lägg bakplåtspapper i botten på formen.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Blanda kakao, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet.
Tillsätt det smälta smöret, kaffe och strösocker. Avsluta med vetemjölet och blanda ihop till en smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 180 grader i 20 minuter.
När brownien har 10 min kvar att bakas i ugnen så börjar du med toppingen. Smält smör, farinsocker, glykos och grädde i en kastrull, låt småkoka under omröring i 3-4 minuter. Ta av kastrullen från värmen och lägg i pekanötter och ställ åt sidan.
Ta ut brownien och fördela pekannötstäcket över kakan, höj värmen till 200 grader och grädda ytterligare 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna helt.