Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Blueberry bars med citron

1 h
24 bitar
Blueberry bars med citron
Foto: TV4
Från Mitt kök

Roy bjuder på smulpaj i portionsformat med blåbärs- och citronfyllning. Servera gärna med vaniljglass.

19 februari 2014
Visa mer
1 h
24 bitar

Du behöver

Deg

  • 200 g smör
  • 210 g strösocker (2,5 dl)
  • 375 g vetemjöl (6,25 dl)
  • 5 g bakpulver (1 tsk)
  • 55 g ägg (1)
  • 2 g kanel (0,25 tsk)

Fyllning

  • 100 g strösocker (1 dl + 1 msk)
  • 8 g maizena majsstärkelse (1 msk)
  • 500 g frysta eller färska blåbär
  • 1 citron, skalet från hela och saften från halva

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj kanterna på en bakform, 22 x 30 cm, med smör och täck botten med bakplåtspapper.
  2. Skär smöret till din smuldeg i tärningar och blanda samman med socker, vetemjöl, bakpulver,
    ägg och kanel i en bunke. Nyp ihop med fingertopparna.
  3. Fördela hälften av degen i formen och jämna till ytan.
  4. Fortsätt med fyllningen. Rör ihop socker och maizena till fyllningen i en skål.
  5. Blanda blåbären med citronskal och saft i en bunke. Vänd ned sockerblandningen.
  6. Fördela fyllningen jämnt i formen och smula över resten av degen.
  7. Grädda mitt i ugnen i 43–45 minuter, tills ytan fått en fin gyllenbrun färg.
  8. Låt svalna, skär i rutor och förvara sedan torrt.
  9. Ät som dom är eller servera med vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept