Tiramisu med citron

1,5 h
Tiramisu med citron
Foto: TV4
Från Mitt kök

Klassisk tiramisu med en twist - limoncello används och ger desserten en fräsch touch av citron.

20 april 2015
Visa mer
1,5 h

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 500 g mascarpone
  • 200 g savoiardikex
  • 5 msk starkt kaffe
  • 2 msk limoncello eller amarettolikör (alternativt finrivet citronskal)
  • 1 msk kakaopulver

Gör så här

  1. Vispa grädde och en matsked socker till ett hårt skum.
  2. Vispa äggulor och resten av sockret till en krämig smet.
  3. Tillsätt mascarpone och gräddskummet, lite i taget, och rör om till en fluffig kräm.
  4. Blanda starkt kaffe och likör (alt. citronriv) i en skål.
  5. Lägg savoiardikex i botten på en avlång eller fyrkantig form.
  6. Ta med en liten sked av kaffeblandningen och droppa över kakorna. Droppa försiktigt – kakorna ska inte bli genomblöta utan bara få en lätt smak av kaffe och likör.
  7. Bred ett lager mascarponekräm i botten av en ugnsform. Varva därefter kakor och kräm, avsluta med ett lager kräm.
  8. Låt stå i kylskåp minst en timme. Desserten kan förberedas dagen innan servering.
  9. Sikta över kakao vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept