Tagliatelle med köttfärssås bianco

1,5 h
4
Tagliatelle med köttfärssås bianco
Foto: TV4
1,5 h
4

Du behöver

  • 400 g tagliatelle
  • 250 g köttfärs
  • 150 g salsiccia, helst färsk
  • 140 g bacon
  • 2 bladselleristjälkar
  • 1 stor morot
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 rosmarinstjälk
  • 2-3 salviablad
  • 1 lagerblad
  • 0,5 dl rött vin
  • 10 basilikablad
  • ca 6 dl köttbuljong
  • ca 0,5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och skär grönsakerna i små, små bitar. Hacka lök och vitlök, finhacka rosmarin och strimla salvian.
  2. Ta bort skinnet på salsiccian och smula den.
  3. Häll olivolja i en kastrull. Lägg först i all lök och fräs den i någon minut utan att den tar färg. Tillsätt därefter grönsaker, rosmarin, salvia och bacon. Låt alltsammans fräsa i ytterligare ett par minuter.
  4. Blanda i köttfärs som delas grovt med en gaffel och lägg sedan i salsiccia och lagerblad. Stek blandningen på god värme tills färsen är lite brynt.
  5. Tillsätt vinet och låt det ånga in under lock. Späd sedan med ca 2 dl buljong, strö i peppar och låt såsen koka i ca 1 timme, späd då och då med buljong. Såsen ska vara tjockflytande.
  6. Ställ åt sidan och blanda i lite finstrimlade basilikablad. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av och häll den i kastrullen med köttsåsen. Blanda noga.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept