Syrlig mascarponekräm med nötter och choklad

koket.se
Syrlig mascarponekräm med nötter och choklad
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Syrlig mascarponekräm med nötter och choklad

7 ingredienser

20 m + kyltid

Fräsch dessert med mascarponemousse, hackade nötter och choklad. Enkla att förbereda.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 250 g mascarpone
  • 3 ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 tsk citron, skal, finrivet
  • ev 0,5 dl italiensk mandelkakort, grovsmulade (eller nötkakor, t ex cantuccini)
  • ev 0,5 dl hasselnötter, grovhackad
  • ev 0,5 dl mörk choklad, grovhackad

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor.
  2. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål.
  3. Tillsätt mascarpone, lite i taget, och rör om till en slät smet.
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner det i mascarponeblandningen.
  5. Rör i citronskal.
  6. Fördela mascarponekrämen i dessertskålar och ställ in i kylskåp i ca en timme.
  7. Strö över hackade nötter och choklad över mascarponekrämen. Servera gärna med några extra kakor vid sidan om.