1 dl blandade kryddörter (t ex basilika, dragon, oregano, grovhackade)
2 msk persilja, hackad
100 g pecorinoost, grovsmulad
salt
svartpeppar
300 g svamp (t ex champinjon eller kantareller)
salt
svartpeppar
Gör så här
Skölj kycklingklubborna och krydda dem runt om med salt och peppar.
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg försiktigt ner tomaterna i det kokande vattnet, och se till att alla tomater är täckta av vatten. Låt vattnet koka upp på nytt och stick en vass knivspets i en av tomaterna. När skalet ganska snart börjar rulla upp sig på den tomaten: häll genast av tomaterna i ett durkslag. Gör ett stick i resten av tomaterna, spola snabbt av med kallt vatten och låt dem rinna av. Skala tomaterna och dela dem i halvor. Gröp ur kärnorna med en sked och skär fruktköttet i bitar.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta, lägg i kycklingbitarna och bryn dem runt om tillsammans med löken. Tillsätt vin och peperoncino och låt puttra tills vinet har kokat bort. Lägg i tomatbitar, kryddörter, persilja, pecorino och smaka av med salt och peppar.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i svampen, salta och peppra och stek den i 8-10 minuter. Ställ år sidan.
Låt grytan puttra i cirka 45 minuter på låg värme under lock. Rör försiktigt om några gånger. Vänd kycklingbitarna efter halva koktiden.
Servera kycklingen med ris. Skeda över den goda såsen och strö över den stekta svampen.