Stracotto di vitello con salsa di pomodoro e gnocchi

4 h
4
Stracotto di vitello
Foto: TV4
4 h
4

Du behöver

  • 700 g benfri kalvrygg eller kalvbog
  • 1 kg färsk gnocchi

Tomatsås

  • 700 g passerade tomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0,5 dl basilikablad, strimlade
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • färskriven parmesanost av god kvalitet
  • finhackad persilja att strö över

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 4 bitar.
  2. Värm upp olivoljan i en traktörpanna. Tillsätt gul lök och vitlök, och fräs lökhacket utan att det tar färg.
  3. Lägg i köttet och bryn det lite lätt runtom.
  4. Häll i de passerade tomaterna, basilika, persilja, salt, peppar och socker. Tomatsåsen ska täcka köttet.
  5. Koka upp och smaka av. Tillsätt eventuellt lite extra salt och socker.
  6. Koka under lock på låg värme i cirka 3-4 timmar. Köttet är då så mjukt att det fallit isär i strimlor. Såsen ska ha en ganska fyllig konsistens. Är den för tunn kan du lyfta av locket i slutet av koktiden. Känns den för tjock kan du späda med vatten.
  7. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen och servera den nykokt, direkt på tallrikarna. Skeda över rejält med tomatsås och kött. Riv över färskriven parmesanost, strö över persilja, ät och njut.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept