Spaghetti alla puttanesca

30 m
4
Spaghetti alla puttanesca
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 400-500 g spaghetti
  • 12 sardeller
  • 500 g cocktailtomater eller körsbärstomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 50 g smör
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 små hela torkade chili (peperoncini)
  • 125 g urkärnade svarta oliver
  • 1-2 msk kapris
  • 2 msk finhackad persilja
  • ev salt

Gör så här

  1. Finhacka sardellerna. Skölj och dela tomaterna i halvor.
  2. Värm upp olivolja i en rejäl kastrull, tillsätt smöret och låt det smälta. Lägg i sardeller, vitlöksklyftor och chili och låt det fräsa försiktigt i ca fem minuter. Ta upp chilin efter två till tre minuter och släng.
  3. Tillsätt tomater, oliver och kapris och låt såsen puttra på svag värme i ca 20 minuter. Rör om då och då, men var försiktigt så att så många tomater som möjligt behåller sin form som halvor. Smaka av och salta lite om det behövs.Ta upp vitlöksklyftorna och släng.
  4. Koka spaghettin al dente i lättsaltat vatten, och låt den rinna av i ett durkslag.
  5. Rör ner pastan i kastrullen med tomatsås och blanda väl. Servera pastan rykande het, toppad med finhackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept