Rigatoni med paprika- och kaprissås

20 min
4
Rigatoni med paprika- och kaprissås
Foto: TV4
20 min
4

Du behöver

  • 800 g kort pasta
  • 3 msk olivolja
  • 1 rödlök, hackad
  • 2 röda paprikor, sköljda, delade, urkärnade och skurna i små, små bitar
  • 2 tomater, skurna i små bitar
  • 5 sardellfiléer, skurna i små bitar
  • 2 msk kapris
  • 4 msk vitt vin
  • 2 msk hackad persilja, (spara 0,5msk till servering)
  • 20 g smör
  • 1 citron, rivet skal
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp pastavatten i en stor kastrull.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i löken och låt den fräsa långsamt, i ett par minuter, utan den tar färg.
  3. Tillsätt paprika, tomat, sardeller och kapris och låt alltsammans puttra under lock i ca 10-15 minuter eller tills paprikan känns mjuk.
  4. Lägg ner pastan i det kokande vattnet, ca 8 minuter innan såsen är klar. Koka den enligt anvisningen på paketet.
  5. Tillsätt vin och persilja, koka ytterligare i ett par minuter och blanda sedan ner smör och
    citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera pastan med den varma såsen på toppen och med lite persilja strödd över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept