Pizza bianco med mozzarella, ricotta och salsiccia

4

Du behöver

  • 1 sats pizzadeg, se länk
  • 250 g ricotta
  • 250 g mozzarella
  • 250-300 g salsiccia (helst färsk)
  • basilikablad
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Låt mozzarellan och ricottan rinna av var för sig i ett durkslag. Pressa försiktigt med en gaffel för att få ur ev. vätska.
  3. Dela mozzarella, ricotta och salsiccia i små bitar.
  4. Lägg pizzabottnarna på smorda ugnsplåtar. Tryck med tummen runt om, ca 1,5-2 cm, innanför kanten för att få den lite upphöjd vid gräddningen.
  5. Fördela mozzarella-, ricotta- och salsicciabitarna på pizzabotten. Strö över basilikablad och ringla över rikligt med olivolja.
  6. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 10 minuter. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept