300 g svamp, grovhackad (t ex champinjon eller kantareller)
1 klyfta vitlök
350 g pancetta, skuret i strimlor (eller bacon)
250 g bladspenat, grovhackad (fryst, avrunnen och upptinad)
1 msk gul lök, finhackad
1 dl parmesanost, riven
3 ägg
125 g smör
150 g gorgonzola dolce, smulad
250 g mozzarellaost, finskuren
salt
svartpeppar
olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa i någon minut, utan att den tar färg.
Tillsätt svampen och stek den tills ev. vätska kokat in. Blanda i lite olivolja och stek i fyra till fem minuter, salta och peppra. Ta upp vitlöken som kastas, och häll över svampen i en skål.
Fräs pancetta/bacon i en stekpanna i två till tre minuter.
Hetta upp olivolja i en annan stekpanna och fräs lök och spenat i fyra till fem minuter. Häll över i skålen med svamp och rör sedan i riven parmesanost och lite olivolja. Salta och peppra.
Vispa upp äggen med salt och peppar.
Smörj en ugnsform med olivolja.
Koka pastan i lättsaltat vatten tills den är ”al dente”. Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Lägg i smör och blanda noga tills smöret smält.
Varva pastan med pancetta/bacon samt svamp- och spenatblandningen i en ugnsform, fördela osten mellan varven.
Häll över äggblandningen och strö över lite parmesanost.
Grädda i ugn i ca 10 minuter, tills osten smält och tills äggvispet fortfarande är lite krämigt.