Pasta med vitlöksfrästa räkor och vitt vin

25 min
4
Pasta med vitlöksfrästa räkor och vitt vin
Foto: TV4
25 min
4

Du behöver

  • 2 dl vitt vin
  • 400 g spaghetti
  • 300 g MSC-märkta kungsräkor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 små torkade chili (peperoncino)
  • 4 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 3 + 2 msk persilja, finhackad
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull. Lägg ner spaghettin så att den är klar samtidigt som tomatsåsen är tillagad och klar.
  2. Värm upp olivolja i en kastrull/stor stekpanna, lägg i vitlök och peperoncino. Låt dem fräsa tills vitlöken börjar ta färg.
  3. Lägg ner räkor, strö över salt, rör om och stek dem på låg värme i ca 3-4 minuter. Slå på vin och låt alkoholen koka bort. Ta upp räkorna och lägg dem på en tallrik. Plocka upp peperoncinon som kastas.
  4. Lägg ner tomatbitarna och 3 msk persilja i kastrullen/stekpannan, strö över lite salt. Låt puttra under lock på låg värme, i ca 5-8 minuter. Ta upp vitlöken som kastas, ställ pannan åt sidan.
  5. Häll över den avrunna pastan i tomatsåsen när 1 minut av pastans koktid återstår. Låt den koka i såsen, i ca 1 minut, tills den är "al dente". Blanda noga och smaka av med salt. Det är viktigt med rätt sälta på den här rätten.
  6. Blanda försiktigt ner räkorna i tomatsåsen utan att röra om (för att undvika att bitar av stjärtskal blandas med i såsen). Spara några räkor för att lägga överst på portionerna. Lägg upp spaghettin i djupa tallrikar. Toppa med räkor och strö över lite persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept