Pasta med snabb paprikasås

20 min
4
Pasta med snabb paprikasås
Foto: TV4
20 min
4

Du behöver

  • 400 g tagliatelle
  • 2 små rödlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 3-4 msk olivolja
  • 1 liten torkad peperoncino (chili)
  • 3 msk bladpersílja, finhackad
  • 3 msk färsk basilika, strimlad
  • salt
  • olivolja

Gör så här

  1. Hacka rödlöken och vitlöken. Ansa och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar eller strimlor.
  2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Lägg i löken och låt den fräsa på låg värme i ett par minuter, försiktigt så att den inte bränns vid. Lägg i paprikabitarna, lägg i peperoncinon, salta och låt alltsammans steka på god värme i 3-4 minuter. Ta upp peperoncinon som kastas.
  3. Häll de passerade tomaterna i paprika- och lökblandningen. Strö i persilja och basilika. Låt sedan peparonatan koka på låg värme i ca 10-15 minuter.
  4. Koka upp lättsaltat pastavatten i en kastrull, under tiden som paprikasåsen kokar.
  5. Koka pastan al dente och låt den rinna av i ett durkslag. Häll snabbt över den i pannan med paprikasåsen och blanda noga. Servera och njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept