Pasta med oxfilé och broccoli

25 min
4
Pasta med oxfilé och broccoli
Foto: TV4
25 min
4

Du behöver

  • 250 g oxfilé
  • vetemjöl
  • 4 salviablad
  • 250 g broccolibuketter
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 torkad peperoncino (chili), smulad
  • 0,5 dl vitt vin
  • olivolja
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 150 g grovriven pecorino (ost)
  • persilja
  • salt och svartpeppar
  • 400 g färsk lång pasta, t ex tornarelli eller tagliatelle

Gör så här

  1. Skär köttet i strimlor, salta och peppra och lägg dem på ett fat med mjöl. Vänd strimlorna i mjölet så att de täcks runt om.
  2. Strimla salviabladen och dela broccolin i små, små buketter.
  3. Häll olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlök och peperoncino och hetta sedan upp pannan.
  4. Lägg i och bryn köttstrimlorna i den heta pannan. Lyft sedan över köttet på ett fat och lägg ner broccolibuketterna i pannan. Tillsätt lite olivolja och låt broccolin steka tills den börjar mjukna. Strö över salviablad och lite salt. Lägg tillbaka köttet i pannan, tillsätt vinet och låt det ånga
    in. Smaka av med salt och peppar. Ta upp och kasta vitlöksklyftan.
  5. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet. Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll sedan ner den i pannan med köttet.
  6. Tillsätt olivolja, parmesanost och pecorino. Blanda noga. Servera pastan rykande het med lite överströdd persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept