Pasta med kronärtskockor samt svamp och pistagenötsmix

30 min
4
Pasta med kronärtskockor samt svamp och pistagenötsmix
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 400 g bandpasta
  • 150 g blandad svamp eller kantareller
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 300 g kronärtskockor, marinerade i olja

Nötmix

  • 100 g pistagenötter
  • 2 msk rumstempererat vatten
  • 3 msk färskriven parmesanost
  • 2 basilikastjälkar
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och svamp tills ev. vätska kokat in.
  2. Lägg pistagenötterna i en kastrull med kokande vatten. Koka dem i 3 minuter och låt dem rinna av i ett durkslag.
  3. Skala och hacka nötterna när de svalnat (spara några för att strö över portionerna). Lägg nötter och övriga ingredienser i en mixer eller matberedare: nötter, rumstempererat vatten, parmesanost, basilika, vitlök, citronskal, salt och peppar. Tillsätt sedan olivoljan droppvis.
  4. Skär kronärtskockorna i halvor eller i bitar om de är stora. Spara ett par kronärtskockor för dekoration.
  5. Koka upp pastan i lättsaltat vatten och koka den "al dente" enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Häll tillbaka pastan i kastrullen, tillsätt nötblandningen, svamp och kronärtskockor. Blanda alltsammans noga.
  7. Servera pastan rykande het och toppa med en kronärtskocka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept