Parmesankyckling med rostade grönsaker

30 min
4
Parmesankyckling med rostade grönsaker
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 2 kycklingfiléer, (à ca 175 g)
  • 2 ägg
  • 1,5 dl parmesanost, riven
  • 2,5 dl ströbröd
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 msk parmesanost, riven

Rostade grönsaker

  • 3 paprikor, blandade färger
  • 1 aubergine
  • 8 potatisar
  • 1 rödlök
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök, lätt krossade
  • 1 dl svarta oliver, urkärnade och delade
  • 2 tsk oregano
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj paprikorna och skär dem i halvor, ta bort stjälk, kärnor och de vita delarna inne i paprikan. Skär dem i stora bitar.
  3. Skölj auberginerna och skär dem i stora bitar. Tvätta potatisen och skär den i halvor om de är små eller i mindre bitar om de är större. Skär rödlöken i klyftor.
  4. Häll olivolja i en stor ugnsform/plåt som rymmer alla ingredienser. Sprid ut grönsaker, potatis och röd- och vitlök så att de får tillräckligt utrymme för att brynas väl. Lägg i oliver och strö över oregano, salt och peppar.
  5. Sätt in i ugnen och rosta allt i ca 15-20 minuter. Passa grönsakerna noga så att de kan tas ur formen medan de fortfarande är spänstiga. Ta upp vitlöken som kastas.
  6. Putsa kycklingfiléerna, lägg handflatan på en filé och skär försiktigt tre tunna skivor på längden. Gör likadant med den andra filén. Salta och peppra.
  7. Vispa upp äggen i en skål, tillsätt parmesanosten och rör ihop till en smet. Fördela hälften av ströbrödet jämnt på ett fat.
  8. Doppa filéskivorna i äggsmeten och lägg dem därefter försiktigt på fatet med ströbröd. Strö över resterande ströbröd, så att filéskivorna blir panerade på båda sidor.
  9. Värm olivolja i en stekpanna och stek filébitarna i 5–10 minuter, eller tills de är helt genomstekta och gyllenbruna.
  10. Strö över lite parmesanost och servera med de rostade grönsakerna och potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept