Paolos spaghetti bolognese

1 h
4
Paolos spaghetti bolognese
Foto: TV4
Från Mitt kök

Klassiskt recept på favoriten spaghetti bolognese med bacon, selleri och rött vin.

20 april 2015
Visa mer
1 h
4

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 300 g nötfärs
  • 60 g bacon
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 blekselleristjälkar
  • 2 morötter
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl rött vin
  • 450 g krossade tomater
  • 2 tsk torkad oregano
  • 0,5 dl färsk basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • ev 1 nypa strösocker
  • riven parmesanost

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en stekpanna.
  2. Strimla bacon. Finhacka lök och vitlök. Skiva blekselleri och morötter.
  3. Värm en stekpanna med olivolja och fräs bacon tillsammans med lök, vitlök, blekselleri och morötter. Häll sedan över alltsammans i en kastrull.
  4. Stek köttfärsen på hög värme i det kvarvarande fettet i samma panna. Smula samtidigt färsen med en gaffel. När färsen är ordentligt brynt, rör ner den i kastrullen med grönsakerna och bacon och tillsätt först tomatpuré och sedan vinet. Låt alltsammans puttra i ett par minuter.
  5. Tillsätt de krossade tomaterna, oregano och hackad basilika. Smaka av med salt och peppar. Koka under lock på svag värme ca 45 minuter. Späd eventuellt med lite vatten och såsen känns för torr. Smaka av igen med salt, peppar och eventuellt lite socker.
  6. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Servera din bolognese med spaghetti och färskriven parmesan på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept