Paolos spaghetti all´amatriciana

25 min
4
Paolos spaghetti all´amatriciana
Foto: TV4
25 min
4

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 150 g griskind eller rimmat sidfläsk
  • 400 g hela konserverade tomater
  • 1-1,5 krm chiliflakes
  • 0,5-1 dl vitt vin
  • 1,5 dl grovriven pecorino romano
  • ev. olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär griskinden/bacon i mycket tunna skivor eller små tärningar.
  2. Värm upp en stor stekpannan (utan fett) till medelvärme. Lägg i köttet och stek det långsamt med överströdd chili. Låt värmen få fettet att smälta ur köttet men tillsätt lite olivolja om det behövs. Öka värmen ordentligt och fortsätt att steka tills köttet är knaprigt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillsätt vinet och låt alltsammans fräsa i 1 minut. Blanda i tomater och låt såsen puttra i ca 10 minuter. Rör om då och då.
  4. Koka spaghettin i rikligt med saltat vatten, ett par minuter kortare koktid än vad som anges på förpackningen. Häll av vattnet och låt spaghettin rinna av i ett durkslag. Skaka av vattnet snabbt och noga.
  5. Häll över spaghettin i pannan med såsen, blanda noga, smaka av med salt och peppar. Rör i grovriven pecorino. Toppa portionerna med lite pecorino.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept