Högrevschili, Jessica Frejs goda recept

Högrevschili, Jessica Frejs goda recept
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Jessica Frej
Jessica Frej

Högrevschili, Jessica Frejs goda recept

20 ingredienser

Det här receptet är perfekt att dubbla upp och frysa in för att ta fram en dag när energinivån är i botten. Jag äter gärna den här värmande grytan efter en lång dag i skidbacken. /Jessica

Recept och bild ur Jessicas kokbok Supergott och supersnabbt.

Tips! Här hittar du Jessicas recept på glutenfria tortillabröd >>

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 kg högrev
  • 140 g bacon
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 25 g smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • 0,5 msk malen koriander
  • 0,5 msk torkad oregano
  • 1 tsk chilipeppar
  • 33 cl ljus öl (exempelvis corona eller sol)
  • 2 msk koncentrerad oxfond
  • 3 dl vatten (ev. mer att späda med)
  • 1 torkad anchochili
  • 1 msk kakao

Till servering för 4 pers

  • 2 förp färdigkokta svarta bönor, sköljda
  • 2 dl gräddfil
  • isbergssallad
  • färsk koriander
  • majschips (eller hemgjorda tortillias)

Gör så här

  1. Skär köttet i kuber 3-4 cm stora. Bryn köttet i omgångar i smöret i en het stekpanna. När de har schysst stekyta lägg över dem i en gryta.
  2. Skär bacon, lök och vitlök i mindre bitar. Stek alltihop tillsammans med kryddorna i stekpannan i 5 minuter. Tillsätt tomatpurén och svetta den hastigt. Häll på ölen och fond. Koka ur pannan och ha ner allt grytan.
  3. Tillsätt vatten, den hela anchochilin och kakao. Låt koka under lock på lägsta värmen i 6-8 timmar. Rör om då och då och kika om du behöver hälla på lite mer vatten.
  4. När den är klar ska den vara som en mörk gegga, låter inte så gott men är gudomligt. Servera med kokta svarta bönor, gräddfil, majschips, sallad och färsk koriander.