Långkokt högrev i tomatsås

Långkokt högrev i tomatsås
Foto: TV4
Från Mitt kök

Ett långkok på högrev som passar till middag med många gäster eller som räcker till en middag och till flera lunchlådor. På italienska - Stracotto di manzo con salsa di pomodoro.

23 oktober 2014
Visa mer
5 h

Du behöver

  • 700 g benfri högrev
  • ca 700 g passerade tomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlök, finhackad
  • 0,5 dl basilikablad, strimlade
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • 400 g pasta, t.ex. penne, rigatoni, bombardoni eller färsk tagliatelle
  • parmesanost av god kvalitet, färskriven
  • finhackad persilja för att strö över portionerna

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar.
  2. Värm upp olivoljan i en traktörpanna. Tillsätt gul lök och vitlök, fräs lökhacket utan att det tar färg. Lägg i köttet och bryn det lite lätt runtom.
  3. Häll i de passerade tomaterna, basilika, persilja, salt, peppar och socker. Tomatsåsen ska täcka köttet.
  4. Koka upp och smaka av. Tillsätt eventuellt lite extra salt och socker. Koka under lock på låg värme i cirka 4-5 timmar. Köttet är då så mjukt att det fallit isär i strimlor. Såsen ska ha en ganska fyllig konsistens. Är den för tunn kan du lyfta av locket i slutet av koktiden. Känns den för tjock kan du späda med lite vatten.
  5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera den nykokt direkt på tallrikarna. Skeda över rejält med tomatsås och kött. Riv över parmesanost, strö över persilja, ät och njut.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept