Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och häll över i dubbla plastplastpåsar. Lägg lammkotletterna i påsen och förslut noga. Låt köttet marinera i kylskåp i minst 3 timmar. Vänd några gånger under marineringstiden.
Ta upp kotletterna, torka av med hushållspapper och snitta fettranden på ett par ställen.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kotletterna 3-5 minuter på varje sida.
Tomat- och lökstekt svamp
Putsa och borsta svampen väl och skär den i bitar eller skivor. Skär tomaterna i små bitar.
Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och fräs svamp, lök, vitlök och peperoncino i ca 5 minuter, tills ev. vätska kokat in. Ta upp och kasta peperoncinon.
Tillsätt tomatbitar, persilja, timjan och resten av olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Stek svampblandningen i ytterligare 5-10 minuter.
Ugnsstekt potatis
Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa eller skrapa potatisen och skölj den väl. Skär den i skivor. Lägg dem i en ugnsäker form eller långpanna smord med olivolja och låt dem steka i ugnen i ca 15 minuter. Strö över salt och hackad rosmarin.
Servera kotletterna med den varma svampen överströdd med lite persilja och med de ugnsstekta potatisskivorna.